Adaptacja hali pod Warszawą

Adaptacja hali magazynowej pod Warszawą na biura ze strefą rekreacyjną

Inwestor: prywatny
Faza: w trakcie realizacji
Data: 2017
Powierzchnia: 1 200 m2

Przedmiotem projektu jest przebudowa jednej z hal magazynowych w podwarszawskiej siedzibie koncernu farmaceutycznego. Pomysł inwestora, aby halę wypełnić pomieszczeniami biurowymi oraz salą rekreacyjną dla pracowników zrealizowaliśmy w taki sposób, aby maksymalnie wykorzystać parametry budynku i otoczenia. Na parterze umieściliśmy przestronne ogólnodostępne biura z widokiem na otaczającą zieleń, oraz pomieszczenia towarzyszące. Dzięki temu powyżej uzyskaliśmy antresolę, którą przeznaczyliśmy na salę rekreacyjną o dużej powierzchni bez dodatkowych podpór. Doświetlenie równomiernie rozmieszczonymi świetlikami zapewniło ciekawą przestrzeń wnętrza, a z zewnątrz wyróżniło obiekt spośród sąsiednich hal. W efekcie budynek sygnalizuje swoje integracyjne i rekreacyjne przeznaczenie wszystkim pracownikom zatrudnionym w kompleksie oraz w niedosłowny sposób kojarzy się z działalnością firmy.

Autorzy:
Paweł Dadok
Michał Rogowski
Maria Roj

Współpraca:
Konrad Basan